Pla d’Acció de dinamització turística 2016-2020

Finalitzada la primera fase de redacció del Pla d’Acció de dinamització turística 2016-2020 amb lÍndex de Satisfacció turística a Empuriabrava, un document que mesura quins són els aspectes i interessos que requereixen els turistes quan visiten la nostra destinació.

L’objectiu d’aquest índex és l’anàlisi de la satisfacció dels serveis oferts per l’ajuntament des del punt de vista del visitant i amb la finalitat de definir patrons d’actuació que permetin millorar-ne el seu grau de competitivitat i d’atracció turística. L’estudi s’ha centrat en determinar quina és la valoració així com la importància que el turista té a l’entorn de divuit factors de la gestió turística, agrupats en quatre grans àmbits temàtics: serveis generals, informació turística, activitats i activitat empresarial. Amb l’índex de satisfacció turística s’ha obtingut un recull qualitatiu dels aspectes que, segons la percepció del visitant, expressen els punts forts i febles dels serveis turístics d’Empuriabrava.

Dels resultats de l’estudi es desprèn que els factors que requereixen actuacions més immediates i que, per tant, són prioritàries, són l’aparcament, el transport públic, animació infantil, senyalització, animació nocturna, carrils bici, qualitat del comerç i la neteja. Els factors que requereixen actuacions a curt termini són la qualitat de la restauració, platges, seguretat ciutadana, qualitat de l’allotjament, tracte rebut als allotjaments i tracte rebut als comerços. Finalment, els factors en els que no és rellevant actuar a curt termini són el tracte rebut a la restauració, informació rebuda, tracte rebut a l’oficina de turisme i l’esport a la platja.

En archivo